24/7/14

"Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων" για startup

Την ιδέα τους επιχείρηση μπορούν να κάνουν 50 υποψήφιες νέες επιχειρηματικές ομάδες ή επιχειρηματίες μέσω της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων» (ΘΕΑ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων εξασφαλίζει δωρεάν χώρο στέγασης, διοικητικό εξοπλισμό και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη σε νέες επιχειρηματικές ομάδες και επιχειρηματίες που εστιάζουν σε τομείς που είτε παραδοσιακά σχετίζονται με τις τεχνολογίες και τις τεχνολογικές καινοτομίες είτε όχι (π.χ. παραδοσιακά επαγγέλματα, που διαφοροποιούνται, όμως, και εισάγουν τεχνολογικές καινοτομίες).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΕΒΕΑ στοχεύοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του μητροπολιτικού Δήμου της Αθήνας αλλά και στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, όπου θα φιλοξενηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για χρονικό διάστημα ως 18 μηνών.

Το έργο εντάσσεται στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα», που υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Η Θερμοκοιτίδα αναμένεται να φιλοξενήσει, συνολικά, 50 επιχειρηματικά σχήματα.

Για την είσοδο στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων χρειάζονται τέσσερα βήματα. Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα αποστέλλουν την επιχειρηματική ιδέα μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στο site www.theathensincube.gr, όπου θα αναλύονται λεπτομερώς η ιδέα, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προτίθεται να αναπτύξει το υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα, με έμφαση στην καινοτομία και στη διαφοροποίηση. Τα υποβληθέντα στοιχεία θα ελέγχονται εν συνεχεία από την αρμόδια ομάδα στελεχών του ΕΒΕΑ και από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες-συνεργάτες. Θα ακολουθεί αξιολόγηση από ειδική Επιτροπή με τη συμμετοχή των «Επιχειρηματικών αγγέλων ΕΒΕΑ». Εφόσον εγκριθεί η αίτηση της υποψήφιας επιχείρησης/επιχειρηματικού σχήματος στη Θερμοκοιτίδα θα υπογράφονται τα απαιτούμενα συμφωνητικά με τους όρους χρήσης των χώρων και των υπηρεσιών.