20/8/14

Ποια λάθη κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες και πώς να τα αποφύγετε

Η σκηνή των startups μεγαλώνει διαρκώς. Όλο και περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους και να κάνουν το όραμα τους και το όνειρό τους πραγματικότητα. Ο κόσμος των startups, όμως, κρύβει κινδύνους και λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε προκειμένου να πετύχετε.

Δίνετε τα πάντα στη δουλειά σας
Δεν αντιλέγουμε, είναι λογικό όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο να αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια σε αυτό μέχρι να πετύχει. Η γραμμή μεταξύ προσωπικής ζωής και επαγγελματικής είναι πολύ λεπτή και προσέξτε μη την προσπεράσετε.

Υποτιμάτε τους αριθμούς
Ένα νέο «άνοιγμα» προϋποθέτει μια μεγάλη οικονομική δέσμευση. Να είστε έτοιμοι πως θα ξεφύγετε από τον αρχικό προϋπολογισμό σας.

Δεν καταλαβαίνετε τον πραγματικό ρόλο του επιχειρηματία
Δεν πρόκειται πια για κάποια σχολική εργασία, αλλά για την πραγματική σας δουλειά. Ξεκινήστε να νιώθετε και να συμπεριφέρεστε σαν πραγματικός CEO. Μιλήστε για το όραμά σας και τα σχέδια στους άλλους και βρείτε τρόπους για να αναπτύξετε κι άλλο την επιχείρησή σας.

Φοβάστε τον ανταγωνισμό
Ενημερωθείτε για τον ανταγωνισμό, δείτε τι κάνουν οι άλλες επιχειρήσεις αλλά μην φοβάστε. Ίσα ίσα βρείτε τα μειονεκτήματά τους και τα αδύνατα σημεία τους, και δώστε στην αγορά αυτό που της λείπει.

Διαλέγετε λάθος συνεργάτες
Πρόκειται για ένα νέο βήμα και θα θέλατε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας. Και οι φίλοι σας να γίνουν και συνεργάτες σας. Προσέξτε, όμως, οι δουλειές πρέπει να διαχωρίζονται από τις φιλίες. Δεν μπορείτε να χτίσετε όλη σας την επαγγελματική ζωή μαζί με ανθρώπους που απλά ταιριάζετε, αλλά δεν έχετε το ίδιο όραμα.

Δεν θέλετε να ακούσετε τους έμπειρους
Ζητήστε συμβουλές, μιλήστε με ανθρώπους του χώρου. Δεν είναι ντροπή, αντίθετα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε λάθη και να φτάσετε πιο γρήγορα στο στόχο σας.

(Πηγή: fortunegreece.com)