29/8/14

Οκτώ επιχειρηματικές ιδέες με ...παρόν και μέλλον

Πενία τέχνας κατεργάζεται, και ακόμα περισσότερο εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σε αυτή τη νέα κατάσταση, οι νεοσύστατες μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις είθισται να λέγονται πλέον start-up businesses, ή εν συντομία startups.

Βέβαια χρειάζεται όχι μόνο φαντασία, αλλά και πρακτική σκέψη, ώστε η νέα σας επιχείρηση να προσφέρει στον κόσμο κάτι που καλύπτει μία μεγάλη ανάγκη (ή επιθυμία) τους, και έτσι να έχετε την απαιτούμενη κερδοφορία.

Σύμφωνα με το Inc.com, υπάρχουν 8 τομείς στους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε το επιχειρηματικό σας "δαιμόνιο", με σχετικά μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.

1. Παρασκευή αλκοόλ / μπύρας
Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο μεγάλη επιθυμία (ενίοτε και ανάγκη) έχει ο κόσμος για τα αλκοολούχα ποτά. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα δεκτικοί στη δοκιμή "σπιτικών" συνταγών, ειδικά στο χώρο της ζυθοποιίας.

2. Φορητές συσκευές που "φοριούνται"
Τα γνωστά πλέον ψηφιακά ρολόγια με Bluetooth και Android. Συνδέονται με το smartphone ή το tablet σας και διευκολύνουν την πρόσβαση σε στοιχειώδεις λειτουργίες, χωρίς να χρειάζεται να βγάζετε τις συσκευές σας από την τσέπη ή την τσάντα.

3. Εκπαίδευση μέσω internet
Για κάποιους είναι απλά βολικό, ενώ για άλλους η μόνη λύση. Ειδικά για όσους σπουδάζουν και δουλεύουν παράλληλα. Επίσης είναι σωτήρια λύση, για όσους θέλουν να αποφοιτήσουν από κάποιο διεθνές κολέγιο, χωρίς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

4. Εμπορική τεχνολογία στο χώρο της υγείας
Έξυπνες συσκευές, mobile εφαρμογές, web-ιατρική... Εφόσον η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα κάνει ότι μπορεί ώστε να επενδύσει στη διασφάλισή της.

5. Online εμπόριο προσωποποιημένων προϊόντων
Κάποιες εταιρείες φτιάχνουν μπλουζάκια με τα δικά σας σχέδια. Άλλες χαράζουν ακόμα και το πρόσωπο σας, στο πίσω μέρος του laptop. Σε κάθε περίπτωση, μία προσωπική «πινελιά» είναι πάντα προτιμότερη από το εργοστασιακό... "default".

6. Οργάνωση εναλλακτικού τουρισμού
Υπάρχει μία μεγάλη αγορά για ανθρώπους που έχουν βαρεθεί τις ξαπλώστρες στην παραλία και τα καφενεδάκια κάτω από τα δέντρα. Θέλουν να τους προσφέρετε μία εμπειρία rafting σε κάποιο ορμητικό ποτάμι, ή πεζοπορία όπου δεν υπάρχουν μονοπάτια.

7. Αποθήκευση δεδομένων στο internet
Η αποθήκευση δεδομένων σε οπτικά μέσα είναι στα τελευταία της, ενώ ακόμα και τα USB flash drives αναγνωρίζουν πλέον την "απειλή" του cloud. Απλά προσπαθήστε να ισορροπήσετε μεταξύ προσιτού κόστος και μεγάλου χώρου, και φυσικά να μην κάνετε συμβιβασμούς στην ασφάλεια των δεδομένων.

8. Τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων
Οι 3D εκτυπωτές αποτελούν λιλιπούτεια εργοστάσια μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Από παιδικά παιχνίδια, μέχρι προσθετικά μέλη, μπορείτε να δημιουργήσετε μία κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση, αν ακούσετε καλά τον παλμό της αγοράς.

(Πηγή: emea.gr)