20/3/15

Startups: Πώς να συγκεντρώσετε χρήματα σε μια μέρα

Ξεκινάτε μια καμπάνια χρηματοδότησης; Δείτε πως να συγκεντρώσετε τα χρήματα που επιθυμείτε.

Για τους νέους επιχειρηματίες μια πολύ καλή ιδέα δεν είναι το παν. Υπάρχει ένα τρίπτυχο για την επιτυχία. Ιδέα, ομάδα, χρηματοδότηση. Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι εύκολος, γι αυτό και πλατφόρμες όπως το Kickstarter και το Indiegogo έρχονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Ποια είναι τα μυστικά εκείνα που κάνουν κάποια πρότζεκτ να ξεχωρίζουν και να συγκεντρώνουν σύντομα χιλιάδες ευρώ, ενώ άλλα «πεθαίνουν» κάπου στη μέση; Δείτε πως μπορείτε να συγκεντρώσετε τα χρήματα που θέλετε σε μια ημέρα:

1. Πουλήστε την ιδέα σας σε λίγα λεπτά

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο να σκεφτούμε το όνομα του πρότζεκτ, πως θα γράψουμε σε δύο γραμμές μια έξυπνη περιγραφή του προϊόντος ώστε να προσελκύσουμε πελάτες που όχι μόνο θα καταλάβουν γρήγορα τι κάνουμε αλλά θα θελήσουν να χρηματοδοτήσουν την ιδέα αυτή. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας εκεί. Βρείτε το όνομα και γράψτε την περιγραφή σαν να έχετε ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα λίγα λεπτά και αφιερώστε το χρόνο σας στα πραγματικά προβλήματα.

2. Μη κρατάτε μυστικό το πρότζεκτ

Αν δεν είστε ο Έλον Μασκ ή ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ετοιμάζετε το νέο σας εγχείρημα, δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε κρυφές τις κινήσεις σας – οι φίλοι σας δε θα σας κλέψουν την ιδέα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το κρατάτε ως επτασφράγιστο μυστικό. Βγείτε έξω, επικοινωνήστε την ιδέας σας τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν το launch. Στο κάτω – κάτω αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν πρώτοι

3. Θέστε έναν χαμηλό στόχο χρηματοδότησης

Προσπαθήστε να κρατήσετε σε χαμηλά επίπεδα το ποσό που επιθυμείτε να συγκεντρώσετε. Οι λόγοι απλοί: μια καμπάνια που έχει ως στόχο τις 2.000 ευρώ και συγκεντρώνει 10.000 προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση από εκείνη που έχει ως στόχο τις 9.000 και συγκεντρώνει 10.000. Όποιος καταφέρει σύντομα να καλύψει το στόχο του μπαίνει κατευθείαν στη σελίδα του Kickstarter με τις πιο δημοφιλείς καμπάνιες, οπότε ακόμα περισσότεροι «πείθονται» να υποστηρίξουν την ιδέα αυτή.

4. Πουλήστε το «γιατί» και όχι μόνο το «τι»

Ένα βίντεο είναι μια έξυπνη ιδέα για να κερδίσετε το κοινό σας. Δεν αρκεί να τους πείσετε πως έχετε μια καλή ιδέα, αλλά πρέπει να δείξετε γιατί αυτή η ιδέα είναι η καλύτερη. Τι προβλήματα επιλύει, γιατί να επενδύσουν σε αυτή και πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα μετά. «Δείξτε μια εικόνα απ’ το μέλλον» και σίγουρα θα θελήσουν να σας βοηθήσουν.

5. Βρείτε έναν διάσημο φίλο

Ένας γνωστός επενδυτής είχε πει πως ένα είναι το μυστικό για μια πετυχημένη καμπάνια: Να την αναδείξει κάποιος διάσημος. Κι, όμως, οι άνθρωποι που έχουν χιλιάδες θαυμαστές μπορεί να επικοινωνήσει την ιδέα σας πολύ ευκολότερα.

(Πηγή: fortunegreece.com)


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Για όποιον τρόπο ρύθμισης επιλέξετε, εγγύηση αποτελεί η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642